Як зазначати назву посади керівника бухгалтерської служби та її код в класифікаторі професій

Якщо в органах виконавчої влади або місцевого самоврядування бухгалтерська служба утворюється як самостійний структурний підрозділ, очолює цей підрозділ керівник відповідного підрозділу. У цьому випадку можна застосувати подвійну назву посади, наприклад, «Начальник управління-головний бухгалтер», «Начальник відділу-головний бухгалтер», «Начальник сектору-головний бухгалтер», «Завідувач відділу-головний бухгалтер», «Завідувач сектору-головний бухгалтер».

У разі застосування подвійної назви посади керівника підрозділу перша складова назви визначає рівень, функції управління та керівництва у структурі відповідної установи, а друга — функціональну діяльність. Якщо працівник займає посаду, що має подвійну назву, посадовий оклад визначається за першою назвою.

У Класифікаторі професій міститься професійна назва роботи «Спеціаліст-бухгалтер» з кодом 2419.3, яка належить до професійного угрупування «Професіонали державної служби». Для неї передбачені кваліфікаційні категорії: «Головний спеціаліст-бухгалтер», «Провідний спеціаліст-бухгалтер», «Спеціаліст (I, II категорії)-бухгалтер».

Тож якщо у бюджетній установі не утворюють бухгалтерську службу, до штатного розпису вводять посаду спеціаліста-бухгалтера певної категорії, яка враховує обсяг, характер та складність бухгалтерської роботи.

Джерело: Лист Мінсоцполітики від 14.03.2018 № 411/0/101-18-284


вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24050

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26448

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді