Додаток 1 до Єдиного звіту: як заповнюється та подається

Додаток 1 (Д1) «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» практично є аналогом таблиці 6 Звіту з ЄСВ.

⭐️ Усі цифри для розрахунків із працівниками у 2021-му

Додаток 1 до Єдиного звіту: як заповнюється та подається

Найбільш суттєва різниця полягає у тому, що таблиця додатку Д1 містить графу 25 «Ознак 7 (0, 1)», у якій відображається ознака «0», якщо рядок потрібно ввести, чи ознака «1», якщо рядок потрібно виключити.

Графа 25 заповнюється тільки для «Звітного нового» (при коригуванні сум внеску та реквізитів) та «Уточнюючого» (виключно при коригуванні реквізитів) додатку. Тобто тепер маємо уніфікацію порядку виправлення помилок з ЄСВ, ПДФО та військового збору (виправлення помилок буде здійснюватися як у формі № 1ДФ).

Відповідно до п. 1 розділу IV Порядку № 4 додаток Д1 призначений для щоквартального формування платниками ЄСВ щодо кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) у розрізі місяців звітного кварталу.

Отже, за звітний квартал потрібно подавати три додатка Д1 – за перший, другий та третій місяць такого кварталу (у рядку 02 додатку вказується номер місяця у звітному кварталі – цифрове значення від 1 до 3).

За матеріалами ДПС

Додаток 1 до Єдиного звіту: як заповнюється та подається
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в одному звіті. Пояснимо, як правильно її заповнити, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді