Що з реформою в системі оплати праці держслужбовців

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Голова НАДС Наталія Алюшина проаналізувала хід реформи системи оплати праці держслужбовців на засіданні Координаційної ради з питань реформування державного управління.

оплата праці держслужбовців

Калькулятор індексації зарплати

НАДС опрацьовує, узагальнює та погоджує результати класифікації посад державної служби. Наразі фактично здійснено половину від запланованого у 2023 році. Попереду – продовження перевірки та доопрацювання відомостей.

НАДС готує зміни до Постанови № 1109 у 2024 році, з урахуванням досвіду 2023-го, оскільки виявили потребу в удосконаленні Каталогу і методології класифікації. Нагальною є потреба в автоматизації здійснення класифікації посад в держорганах та оброблення й узагальнення результатів.

Окремий напрямок – підготовка схеми посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням класифікації. НАДС підготовило Схему посадових окладів, з урахуванням типів та юрисдикції державних органів, сімей та рівнів посад державної служби. НАДС пропонує затвердити перелік посад, що мають відноситись до відповідних рівнів посад, які передбачено Каталогом. Це дозволить зберегти наявні посади, запровадити єдині підходи до їх застосування та стандартизувати віднесення до рівнів. Відповідний проєкт акту НАДС 23.11.2023 спрямувало на погодження до регламентних міністерств.

За підсумками Координаційної ради прийнято рішення доопрацювати та надати на затвердження Уряду схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням проведеної класифікації посад.

За інформацією НАДС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106484

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді