В яких областях малозабезпечені сім'ї отримають грошову допомогу від ЮНІСЕФ

Кабінет Міністрів погодив спільний з ЮНІСЕФ проєкт з підтримки малозабезпечених сімей з дітьми на осінньо-зимовий період у трьох областях.

Малозабезпечені сім'ї отримають грошову допомогу від ЮНІСЕФ

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію спільного з Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проєкту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки малозабезпечених сімей з дітьми» від 01 грудня 2023 р. № 1255:

  • погоджено пропозицію Міністерства соціальної політики щодо реалізації за участю Дитячого фонду Організації Обʼєднаних Націй (ЮНІСЕФ) спільного проєкту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки малозабезпечених сімей з дітьми, спрямованого на державну підтримку таких сімей, які проживають на територіях, визначених у додатку, та потребують допомоги, для посилення спроможності проходження осінньо-зимового періоду;
  • установлено, що в межах реалізації спільного проєкту, право на отримання додаткової одноразової грошової допомоги за рахунок коштів Дитячого фонду Організації Обʼєднаних Націй (ЮНІСЕФ) мають сімʼї з дітьми, які проживають на територіях, визначених у додатку, у складі яких є дитина з інвалідністю віком до 18 років або які є багатодітними з дітьми до 18 років;
  • передбачено, що надання грошової допомоги здійснюється за умови отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сімʼям відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сімʼям;
  • окреслено, що виплата грошової допомоги за рахунок коштів Дитячого фонду Організації Обʼєднаних Націй здійснюється одноразово з розрахунку за три місяці в розмірі 3 600 гривень на місяць на кожного члена сімʼї отримувача державної соціальної допомоги та 6 660 гривень на кожну дитину - отримувача державної соціальної допомоги.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
6934

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5167

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1340

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового. Що змінилося у виплаті одноразовуої грошової допомоги у 2024 році.
3970

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69027

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді