Чи будуть зареєстровані накладні платника, який відповідає критеріям ризиковості

Чи будуть зареєстровані в реєстрі податкові накладні, у разі надання платником письмових пояснень та копій документів, якщо такий платник відповідає критеріям ризиковості - роз'яснення.

Чи будуть зареєстровані в ЄРПН податкові накладні у разі відповідності платника податку критеріям ризиковості

⚡️ ПОДАТКОВІ ПЕРЕВІРКИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ⚡️

Рішення про реєстрацію/ відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування виноситься на підставі документів, що надані платником на розгляд відповідної комісії. В разі підтвердження відсутності порушень податкового законодавства комісією буде прийнято рішення щодо реєстрації/відмови в реєстрації вказаної податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Коли за результатами автоматизованого моніторингу платник ПДВ, яким складено та/або подано податкову накладну для реєстрації в Реєстрі, відповідає хоча б одному критерію ризиковості, реєстрація такої податкової накладної зупиняється.

Реєстрація податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН жодним чином не залежить від наявності рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості (п. 26 Порядку зупинення № 1165, Порядок прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2019 №520).

Єдиним джерелом прийняття рішення комісією регіонального рівня щодо реєстрації/відмови в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПНі є письмові пояснення та документи, що подаються до комісії регіонального рівня. Підстави для відмови у реєстрації податкової накладної в ЄРПН визначені пунктом 10 Порядку прийняття рішень № 520. Підстави прийняття комісією центрального рівня рішення про відмову в реєстрації податкової накладної в ЄРПН аналогічні.

Рішення комісії регіонального рівня про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку та про відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в ЄРПН може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.

Джерело: офіційний сайт ГУ ДПС у Запорізькій області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді