Внесені зміни до Порядку казначейського обслуговування в умовах воєнного стану

19 грудня Кабінет Міністрів змінив пункт 19 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою від 9 червня 2021 р. № 590.

Уряд вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування в умовах воєнного стану

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Ці зміни розширюють перелік платежів другої черги, що дозволить органам Казначейства у пріоритетному порядку проводити авансові платежі з небюджетних рахунків за роботи та послуги за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії*.

* Платежі за коштами з небюджетних рахунків постачальників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг, отриманих як попередня оплата від розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії у разі відкриття таких рахунків на їх імʼя в Казначействі та органах Казначейства в установленому законодавством порядку.

Джерело: офіційний сайт Децентралізація

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328763

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді