Що передбачає закон про прозорість місцевого самоврядування

21 грудня профільний парламентський комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому зміни до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування.

Що передбачає закон про прозорість місцевого самоврядування

Пошук по Класифікатору професій

Документ має на меті суттєво розширити норми про відкритість місцевих рад і виконкомів громад. Законопроєкт № 6401 пропонує, зокрема, таке:

  1. Публікація відеозаписів сесій місцевих рад і засідань постійних комісій органів місцевого самоврядування, крім питань з обмеженим доступом. Після воєнного стану обов’язковими для всіх громад мають стати онлайн-трансляції сесій та засідань.
  2. Архів записів засідань зберігається не менше 5 років.
  3. У відкритому доступі мають бути опубліковані додатки до проєктів рішень і проєкти порядків денних постійних комісій.
  4. Інформація оприлюднюється у формі відкритих даних.
  5. Інформація про результати інвентаризації майна має бути публічно оприлюдненою.

Законопроєкт також пропонує створити відкритий реєстр об’єктів права комунальної власності територіальної громади.

Джерело: офіційний сайт Децентралізація

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2014

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3838

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
3327

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7778

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді