Реабілітація за кошти ФССУ: хто може претендувати

Право на проходження курсу відновного лікування на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду соціального страхування України мають усі офіційно працевлаштовані особи. Підставою для направлення є висновок лікарсько-консультативної комісії  (ЛКК) закладу охорони здоров’я.

Чи має право ФСС перевірити довідки ОК-5, ОК-7 на всіх працівників ►►►

Реабілітація за кошти ФССУ: хто може претендувати

ФССУ фінансує медичну реабілітацію за такими профілями:

  • нейрореабілітація;
  • м’язово-скелетна реабілітація;
  • кардіо-пульмонарна реабілітація;
  • медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності;
  • інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Зокрема, пройти реабілітацію за кошти Фонду застраховані особи можуть в разі наявності ускладнень за одним із зазначених профілів після перенесеного захворювання на COVID-19.

Аби пройти лікування за кошти Фонду, ЛКК закладу охорони здоров’я має оформити висновок щодо потреби хворого в подальшому реабілітаційному лікуванні та поінформувати робочий орган Фонду про наявність на лікуванні такої застрахованої особи.

Після цього пацієнт оформлює відповідну заяву про забезпечення лікуванням та укладається тристоронній договір між ФССУ, застрахованою особою і санаторно-курортним закладом. 100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів ФСС.

За матеріалами ФСС

Реабілітація за кошти ФССУ: хто може претендувати
ТАРАС ШАРИЙ,керівник Об’єднаної редакції Експертус Головбух, ACCA DipIFR (rus)

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13878

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді