На скільки скоротилася кількість держслужбовців в Україні

Упродовж 2023 року зберігалася тенденція відтоку кадрів з української державної служби. Про це свідчить аналіз кількісного складу державної служби за четвертий квартал 2023-го.

На скільки скоротилася кількість держслужбовців у 2023 році

Пошук по Класифікатору професій

Фактична кількість працюючих державних службовців наразі складає 159 904 осіб. Упродовж 2023 року їх стало менше на 5 518 осіб, зокрема в четвертому кварталі – на 1 671 особу. Відповідно щокварталу збільшувалася кількість вакантних посад. Наразі таких 39 102. Це на 1 038 посади більше у порівнянні з третім кварталом 2023-го.  

У четвертому кварталі на 1 243 осіб зменшилася кількість державних службовців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або в межах районів бойових дій. Наразі їх 4 089. Зменшилася і кількість державних службовців, які виїжджали за кордон з 24 лютого 2022 року. Станом на грудень 2023 року їх 1 384. У попередньому кварталі таких було 1 977 осіб.

В Україні наразі нараховується 4 138 державних службовців (з них 774 – жінки), які мобілізовані чи проходять службу у військах територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формуваннях територіальних громад. З початку повномасштабної агресії 138 державних службовців загинули, а 263 зазнали поранення.

Раніше НАДС роз'яснило, в якому розмірі держслужбовцям виплачується компенсація за додаткове навантаження.

Джерело: офіційний сайт НАДС

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12271

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
46631

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47034

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді