Як повідомити про корупцію та отримати захист

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Через Єдиний портал повідомлень викривачів надійшло 1222 повідомлень, з яких 15 отримали статус повідомлення викривачів.

повідомити про корупцію та отримати захист

Калькулятор штрафів

На Єдиному порталі повідомлень викривачів натисніть кнопку «Подати повідомлення про корупцію», введіть таку інформацію та оберіть такі дії:

  • оберіть організацію, про корупцію в якій ви хочете повідомити;
  • вкажіть, хто вчинив правопорушення;
  • напишіть свої особисті дані (у разі подання повідомлення із зазначенням відомостей про себе), у разі якщо ви хочете повідомити анонімно, для зручності залиште електронну пошту, на яку надійде ідентифікатор;
  • із переліку виберіть, про яке правопорушення ви бажаєте повідомити;
  • зазначте джерело отримання інформації;
  • напишіть обставини правопорушення та прикріпіть підтверджуючі матеріали;
  • поставте відмітку про ознайомлення з правилами порталу.

Після завершення всіх дій на електронну скриньку надійде унікальний ідентифікатор, за допомогою якого буде можливість перевіряти статус повідомлення, набуття статусу викривача.

Викривач може звернутися за захистом:

  • до правоохоронних органів – за наявності загрози життю, житлу, здоров’ю та майну викривача, його близьких осіб;
  • до уповноваженого підрозділу (уповноваженої особи) з питань запобігання та виявлення корупції в установі – для захисту трудових прав, у т. ч. захисту від застосування негативних заходів впливу з боку керівника;
  • до НАЗК – для забезпечення правового та іншого захисту, перевірки дотримання законодавства з питань захисту викривачів, захисту трудових прав, притягнення до відповідальності винних у порушенні прав викривачів;
  • до Центрів безоплатної правової допомоги – для отримання безоплатної правової допомоги;
  • до суду – для захисту своїх прав і свобод.

Із Єдиного порталу повідомлень викривачів

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
5976

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14541

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
917

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді