Індексуєте доходи: на що звернути особливу увагу

02.04.2021 набули чинності зміни, внесені до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ № 1078.

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

Зокрема абзац шостий пункту 4 викладено в новій редакції, а саме: «У разі коли особа працює неповний робочий час, сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу/кількості календарних днів у місяці, а виплачується пропорційно відпрацьованому/службовому часу».

Також наступним чином тепер звучить абзац п’ятий пункту 5 : «У разі зростання грошового доходу за рахунок інших його складових без підвищення тарифних ставок сума індексації не зменшується на розмір підвищення грошового доходу. У разі коли відбувається підвищення тарифної ставки, у місяці підвищення враховуються всі складові грошового доходу, які не мають разового характеру».

Окрім того, пункт 5 після абзацу шостого доповнено новим абзацом такого змісту: «Якщо підвищення грошового доходу відбулося не з 1 числа місяця, сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу/кількості календарних днів у місяці, а виплачується пропорційно відпрацьованому/службовому часу з урахуванням положень цього Порядку».

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату протягом 2024 року, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
59919

Індексація зарплати в вересні 2022 року

Держстат установив індекс інфляції в липні 2022 року в розмірі 100,7%. Хто з працівників бюджетної сфери матиме право на індексацію заробітної плати у вересні 2022-го та в яких розмірах?
6897

Індексація зарплати в серпні 2022 року

Чи зміниться індексація зарплати в серпні 2022 року? Які категорії працівників отримають право на індексацію зарплати? Яким буде базовий місяць для нарахування індексації в серпні?
10235

Індексація зарплати в липні 2022 року

Чи зміниться індексація зарплати в липні 2022 року? Які категорії працівників отримають право на індексацію зарплати? Яким буде базовий місяць для нарахування індексації в липні?
13627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді