Кому з медпрацівників підвищені розміри оплати праці на 2024 рік

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови КМУ від 13.01.2023 № 28 «Деякі питання оплати праці працівників державних та комунальних закладів охорони здоровʼя».

розміри оплати праці для медпрацівників

Калькулятор індексації зарплати

Як повідомляє постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, у 2024 році буде й надалі діяти норма про вищі мінімальні розміри оплати праці. Вона стосується медичних, фармацевтичних працівників, фахівців з реабілітації та молодшого медичного персоналу, які безпосередньо виконують свої обовʼязки та надають спеціалізовану і екстрену медичну допомогу в державних та комунальних закладах охорони здоровʼя, які уклали з НСЗУ договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та які розташовані на територіях, де ведуться (велися) бойові дії.

Мінімальні розміри оплати праці для цих категорій медпрацівників чинні на період дії воєнного стану, але не довше 31 грудня 2024 року.

Крім цього Уряд змінив постанову Кабміну від 25.04.2018 № 410 «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій». Змінена Типова форма договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій для продовження строку дії вищих мінімальних розмірів оплати праці відповідних працівників надавачів медичних послуг, розташованих на територіях, на яких ведуться бойові дії.

Договір доповнено пунктами, в яких згадуються території активних бойових дій, територіями активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Нагадаємо, у 2023 році мінімальний розмір оплати праці медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації становив не менше:

  • 20 000 гривень для осіб, які займають лікарські посади у закладах охорони здоровʼя (крім лікарів-інтернів), посади фармацевтів у закладах охорони здоровʼя (крім фармацевтів-інтернів), посади професіоналів у галузі охорони здоровʼя у закладах охорони здоровʼя та посади професіоналів з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоровʼя;
  • 13 500 гривень для осіб, які займають посади у закладах охорони здоровʼя, віднесені єдиними кваліфікаційними вимогами до посад фахівців (крім лікарів-інтернів та фармацевтів-інтернів).

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
5505

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10884

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43867

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83908

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2440

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді