Безоплатно передаєте авто між бюджетними організаціями: що з 20-ОПП

Листом № 8367/6/99-00-12-01-02-06 від 14 квітня 2021 року ДПС надала роз’яснення щодо особливостей заповнення і подання форми 20-ОПП при безоплатній передачі авто між бюджетними установами.

Організація роботи бухгалтерської служби - спробувати БЕЗПЛАТНО

Безоплатно передаєте авто між бюджетними організаціями: що з 20-ОПП

Відповідно до роз’яснення ДПС, якщо автомобіль, який перебуває на балансі бюджетної установи, безоплатно передають на баланс до іншої бюджетної установи, то бюджетна установа, яка його передає, подає повідомленні № 20-ОПП з інформацією про закриття об'єкта оподаткування, інша - оновлену інформацію про відкриття об'єкта оподаткування.

Подібні операції можна відобразити в повідомленні № 20-ОПП як узагальнену з типом об'єкта оподаткування "автомобільні транспортні засоби" та зазначенням кількості таких транспортних засобів у графі "Реєстраційний номер об'єкта оподаткування".

Причому в разі, коли таке авто не використовується для власних потреб, варто використовувати принцип укрупнення, надаючи у 20-ОПП інформацію про місця їх зберігання.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Списання кредиторської заборгованості бюджетних установ

Кредиторська заборгованість – не завжди показник прогалин у діяльності установи. Інколи складається так, що віддавати борг просто нікому й він продовжує «висіти» на балансі. Як правильно провести списання кредиторської заборгованості? Відповідаємо.
15421

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
330563

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді