Рада підтримала закон про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби

Напередодні Президент України направив у Верховну Раду проєкт змін до Закону «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо строків строкової військової служби.

звільнення в запас строковіків

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

23 лютого Верховна Рада підтримала за основу та в цілому проєкт закону, який передбачає звільнення у запас строковиків, термін служби яких сплив вже під час воєнного стану.

У президентському законопроєкті № 11035 пропонується наступне:

«Установити, що під час проведення мобілізації, оголошеної Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №65/2022 «Про загальну мобілізацію» ... військовослужбовці строкової військової служби, строк військової служби яких, встановлений частиною першою статті 23 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких подовжено понад встановлені строки відповідно до частини девятої статті 23 цього Закону, як виняток з положень частини девятої статті 23 цього Закону, звільняються з військової служби у запас у строки, визначені Указом Президента України».

закон звільнення в запас

СКАЧАТИ

На момент внесення законопроєту до парламенту воєнний стан в Україні подовжено до 13 травня 2024 року.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 11012 про мотивацію до військової служби. Проєкт передбачає одноразову грошову допомогу для тих, хто після 24.02.2022 уклав чи продовжив контракт про проходження служби на строк не менше 3 років або до закінчення воєнного стану:

  • солдатам – 120 000 грн;
  • сержантам і старшинам – 160 000 грн;
  • офіцерам – 200 000 грн.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
4935

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді