Як можна оскаржити рішення МСЕК без судового розгляду

Як і будь-які інші рішення, рішення МСЕК можна оскаржити як в досудовому порядку, так і в суді.

як оскаржити рішення МСЕК

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Що передбачає досудовий порядок оскарження рішення МСЕК

Проходження повторного огляду

Для цього потрібно написати заяву до тієї ж комісії, де відбувався огляд, або центральної чи обласної комісії. Після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення.

Звернення до Центральної МСЕК

Якщо не погоджуєтеся з новим рішенням, то можна подати оскарження до Центральної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Міністерства охорони здоровʼя України.

Проходження обстеження в науково-дослідних установах

У складних випадках МСЕК може направити пацієнта на медико-соціальне експертне обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) або Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця).

Після обстеження ці установи складають консультативні висновки, які для комісії мають рекомендаційний характер. Якщо і в цьому випадку пацієнт вважає отриманий результат неправомірним, його можна оскаржити в суді. Для цього потрібно звернутися до адміністративного суду за місцем проживання чи фактичного перебування, або за місцем знаходження МСЕК. Термін на звернення до суду становить не пізніше шести місяців з дня отримання рішення МСЕК, яке вважається неправомірним.

Також МОЗ нагадує: якщо ви або ваша дитина, яка має інвалідність, не можете пройти повторне обстеження й оформити направлення на МСЕК, тоді строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

На період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена. А саме: МСЕК здійснюють свої функції за принципом екстериторіальності.

Нагадаємо, які декларації слід подавати медикам з військово-лікарняних комісій та МСЕК.

Джерело: офіційний сайт МОЗ

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47013

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237452

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді