Банки матимуть можливість отримувати інформацію з Кредитного реєстру

З 1 вересня 2018 року НБУ надав банкам можливість отримувати інформацію з Кредитного реєстру. Це передбачав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків» від 06.02.2018 № 2277-VIII (далі — Закон № 2277).

Тож банки зможуть безоплатно та в режимі реального часу отримати з Кредитного реєстру НБУ інформацію про боржників, умови кредитних операцій, виконання зобов'язань за такими операціями, клас боржників.

Нагадаємо, Закон № 2277 набув чинності 4 березня 2018 року. Відповідно до цього закону НБУ створив централізований Кредитний реєстр. У ньому накопичується інформація про кредитні операції позичальників, заборгованість за якими становить понад 100 мінімальних зарплат перед одним банком.

З 1 січня 2019 року банки будуть зобов’язані використовувати інформацію з Кредитного реєстру НБУ для оцінки ризиків кредитування.

За інформацією Національного банку України

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді