Новий закон про обчислення стажу для пенсії прийнято за основу

Рада ухвалила законопроєкт щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України.

Рада прийняла законопроєкт про обчислення страхового стажу

Калькулятор стажу

Прийнято за основу законопроєкт № 9453, який має врегулювати питання пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України, у зв’язку з денонсацією угод щодо пенсійного забезпечення з державами – учасницями Співдружності Незалежних Держав.

Згідно цього законопроєкту розмір пенсії обчислюється пропорційно до страхового стажу, набутого в Україні, для осіб, які працювали як в Україні, так і за її межами. А стаж роботи, набутий в державах колишнього СРСР, зараховується до загального страхового стажу. 

Також визначаються умови пенсійного забезпечення для військових, які набули страховий стаж в рф. Крім того, буде здійснюватись щорічна ідентифікація пенсіонерів, які тимчасово проживають за кордоном, щоб продовжувати їм виплати пенсій.

Джерело: Telegram-канал Олексія Гончаренка

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47094

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
34742

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити через інтернет, як рахувати стаж за цією довідкою.
20754

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді