ПДФО і ВЗ з грошового забезпечення полонених військовослужбовців

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили особливості оподаткування грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, що зберігаються за військовослужбовцями, захопленими у полон.

ПДФО з грошового забезпечення полонених

Калькулятор штрафів

Податківці підготували індивідуальну податкову консультацію від 22.04.2024 № 2240/ІПК/99-00-24-03-03, у якій зауважили, що дохід у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, які зберігаються за військовослужбовцями захопленими у полон або заручниками, а також інтернованими у нейтральних державах або безвісно відсутніми, що виплачуються сім’ям цих військовослужбовців:

  • оподатковується ПДФО на загальних підставах без урахуванням норм пункту 168.5 ПК;
  • не звільняється від оподаткування військовим збором (тобто військовий збір як і ПДФО потрібно утримувати);
  • у Податковому розрахунку цей дохід слід відображати за ознакою доходу «185».

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
73930

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
80700

ПДФО 2024

Податок на доходи фізичних осіб є загальнодержавним податком, який наповнює як державний, так і місцеві бюджети. Водночас від розміру цього податку залежить велична доходу працівників та громадян, які отримують дохід. Розглянемо яким буде податок на доходи фізичних осіб 2024 року, за якими правилами його утримувати із зарплати та інших виплат.
6303

ПСП-2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
18099

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді