Класифікатор професій планують замінити

Рада прийняла за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань».

Класифікатор професій планують замінити

Калькулятор стажу

Мета законопроєкту № 9630 від 21.08.2023 – впорядкування системи кваліфікації та створення Єдиного реєстру кваліфікацій (Класифікатора професій) шляхом об'єднання Національного класифікатора професій, Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, Реєстру кваліфікацій, їх діджиталізації та синхронізації з іншими базами даних, щоб процес обміну та доступу до інформації про професійні кваліфікації був швидкий, прозорий та відповідав потребам ринку праці у реальному часі.

Законопроєкт «Про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань»:

  • пришвидчить розвиток та вдосконалення системи кваліфікацій;
  • сприятиме розробці професійних стандартів на сучасні професії, а не на посади;
  • впорядкує інформацію про професійні кваліфікації;
  • усуне морально застарілі, та занадто бюрократизовані процедури на ринку праці;
  • сприятиме отриманню об'єктивної інформації про ринок праці та стане каталізатором його розвитку.

Джерело: законопроєкт № 9630 від 21.08.2023

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок компенсації за невикористану відпустку

✔️Коли виплачується компенсація за невикористану відпустку? ✔️Чи компенсувати невикористані відпустки під час воєнного стану? ✔️Як обчислити компенсацію за невикористану відпустку та провести розрахунок відпускних при звільненні? ✔️Як у 2024 році порахувати компенсацію відпустки, право на яку здобуто у 2023 році та раніше?
345459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді