Як отримати виплати на дитину

Як отримати виплати на дитину одинокій матері або батьку – роз'яснення.

Як отримати виплати на дитину

Калькулятор індексації зарплати

Оформити грошову допомогу на дитину одинокій матері або батьку можна офлайн, або заповнити форму на порталі Дія. Подання онлайн-заявки займе приблизно 30 хвилин.

Право на грошову допомогу мають:

  • одинокі матері (які не перебувають у шлюбі);
  • одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку (рішенні про усиновлення дитини) відсутній запис про батька (матір), або запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.

Як отримати послугу

Офлайн:

  • для отримання виплат потрібно звернутись до органу соціального захисту або Центру надання адміністративних послуг або уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади з необхідними документами.

Онлайн (на порталі Дія):

  1. У рядку пошуку введіть «Допомога на дитину одинокій матері або батьку». Зайдіть на сторінку послуги, натисніть «Подати заяву» та авторизуйтесь.
  2. Оберіть підставу для отримання допомоги.
  3. Вкажіть дані дитини, на яку бажаєте отримувати допомогу.
  4. Оберіть спосіб отримання допомоги.
  5. Заповніть дані про членів сім'ї.
  6. Вкажіть дані про доходи та майно, яке належить вам та членам вашої сім'ї.
  7. Підвантажте сканкопію довідки про захворювання дитини, якщо така є.
  8. Перевірте сформовану заяву та декларацію, підпишіть електронним підписом або Дія.Підписом та надішліть на розгляд в орган соціального захисту населення.
  9. Статус розгляду заяви буде відображатися у вашому особистому кабінеті на порталі Дія.
  10. Також отримаєте сповіщення про розгляд вашої заяви на електронну пошту.

Які документи необхідні

Щоб отримати виплати на дитину, потрібно мати такі документи:

  • заява про призначення соціальної допомоги;
  • декларація про доходи;
  • довідка про доходи у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в Державній податковій службі України, Пенсійному фонді України тощо та згідно із законодавством не може бути отримана за відповідним запитом органу соціального захисту населення;
  • витяг із Державного реєстру актів цивільного стану про народження дитини або довідка про народження, чи документ про народження, виданий органом іноземної держави, в якому відсутні відомості про батька;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія рішення про усиновлення дитини (для усиновлювачів);
  • копія свідоцтва про смерть одного з подружжя та довідка про те, що дитина не отримує пенсію або державну допомогу по втраті годувальника (в разі потреби);
  • копія довідки закладу освіти про навчання дитини за денною або дуальною формою (до випуску з освітнього закладу, але не довше, ніж по досягненню дитиною 25 років).

Розмір допомоги

Максимальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям чи батькам у 2024 році:

  • для дитини до 6 років – 2 563 грн;
  • для дитини від 6 до 18 років – 3 196 грн;
  • для дитини від 18 до 23 років за умови навчання у виші на стаціонарі – 3 028 грн.

Джерело: офіційний сайт КМУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
4990

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47461

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
69643

Призначення і виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
828

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
61976

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді