З якої дати вводити в дію штатний розпис ОМС з новими посадовими окладами

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У п’ятницю, 03.05.2024, набрала чинності постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» від 30.04.2024 № 484 (далі – Постанова № 484).

штатний розпис омс

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

Нагадаємо, Постановою № 484 затверджено нові схеми посадових окладів в ОМС. Штатні розписи виконавчих комітетів обласних, районних, міських, селищних, сільських рад, департаментів, управлінь, відділів, інших виконавчих органів міських, селищних, сільських рад затверджуємо з новими розмірами посадових окладів та вводимо їх в дію 03.05.2024.

Перші два робочі дні травня (1, 2) будуть оплачені з розмірів посадових окладів, що діяли раніше. Починаючи з 03.05.2024 робочі дні оплачують з нових розмірів посадових окладів. Підставою для бухгалтера нараховувати зарплату за новими посадовими окладами є затверджений в установленому порядку штатний розпис.

Також врахуйте, що Постановою № 484:

  • уточнено, що посадовим особам місцевого самоврядування, у яких протягом календарного місяця виникло право на підвищення надбавки за вислугу років, розмір надбавки змінюється з дня набуття права на підвищення;
  • рекомендовано на час воєнного стану преміювати посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100% посадового окладу;
  • рекомендовано підвищувати посадові оклади виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах.

штатний розпис зразок 2024

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12356

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді