Зміни в розподілі обсягу субвенції на придбання шкільних автобусів

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Уряд доповнив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів.

субвенції на придбання шкільних автобусів

Пошук по Класифікатору професій

Обсяг субвенції визначатимуть пропорційно до кількості здобувачів освіти в області, які потребують підвезення відповідно до законодавства та не забезпечені таким підвезенням шкільними автобусами, з урахуванням коефіцієнта, який встановлюється для кожної області, залежно від наближеності до лінії бойового зіткнення.

У 2024 році такий коефіцієнт становить:

  • 4 – для Харківської області;
  • 2 – для Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей;
  • 1 – для інших областей.

Кількість здобувачів загальної середньої освіти, які потребують підвезення та не забезпечені підвезенням шкільними автобусами, визначатимуть як різницю між загальною кількістю здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти, які навчаються за очною формою здобуття освіти, поєднанням очної та дистанційної форм здобуття освіти і відповідно до законодавства потребують підвезення (проживають у сільській місцевості на відстані понад 2 кілометри від закладу загальної середньої освіти на закріпленій за закладом освіти території обслуговування), та кількістю таких здобувачів освіти, які підвозяться до місць навчання шкільними автобусами.

За результатами роботи комісія формує пропозиції щодо розподілу субвенції між обласними бюджетами та подає їх МОН.

Постанова КМУ від 03.05.2024 № 506, якою внесені зміни, не набрала чинності.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3671

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
49879

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді