Звільнення уповноваженої особи: передача справ та повернення КЕП

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Що слід врахувати замовнику у разі звільнення уповноваженої особи.

звільнення уповноваженої особи

Калькулятор стажу

У випадку звільнення уповноваженої особи Замовник має призначити нову уповноважену особу одним із способів, передбачених Законом про закупівлі. Жоден нормативно-правовий акт не передбачає як саме має відбуватися передача справ від однієї уповноваженої особи до іншої.

Якщо в Замовника немає внутрішнього документу щодо передачі справ та документів при звільненні особи, необхідно прописати в розпорядчому документі (наприклад, наказі чи розпорядженні) зобов’язати уповноважену особу, що звільняється, передати справи іншій уповноваженій особі, яка буде призначена керівником Замовника. Найкращим варіантом буде передбачити цей процес у положенні про уповноважену особу.

Водночас, якщо уповноваженою особою, яка звільняється, оголошено процедури закупівлі, які є незавершеними на час її звільнення, Замовнику необхідно організувати вчасну передачу справ, оскільки кожен етап проведення процедури закупівлі має свої строки, за порушення яких перевіряючі органи можуть притягнути до відповідальності та накласти штраф.

Передачу справ та документів уповноваженою особою, яка звільняється, може бути здійснено шляхом складання та підписання акта приймання-передачі документів.

Керівнику потрібно розпорядчим рішенням створити комісію зі складу працівників установи, які будуть присутні при передачі документів та справ уповноваженої особи.

В акті необхідно зазначити, які документи передаються, від кого та кому, їх перелік та кількість.

До звільнення уповноважена особа має повернути захищений носій інформації (токен), на якому зберігається її кваліфікований електронний підпис (КЕП). Але спершу вона має звернутися до кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, котрий виготовив їй КЕП з заявою про скасування або заблокування електронного підпису.

Із інформаційного ресурсу «Prozorro Інфобокс»

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
8593

Звільнення працівників у воєнний час – зразки документів

Запровадження воєнного стану та збройна агресія призвели до збільшення частоти звільнення працівників у бюджетних установах з причин їх смерті, тривалої відсутності чи через знищення майна установ. Розглянемо детально ці процедури звільнення та які документи потрібно видати при цьому.
42960

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
228497

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
65643

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2023 та 2024 роки
122285

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді