Як сплачувати ПДФО і військовий збір

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили до бюджету якої адміністративної територіальної одиниці потрібно сплачувати ПДФО і військовий збір.

як сплачувати пдфо

Калькулятор штрафів

Якщо в установи – платника податків виникають обов’язки щодо подання податкових декларацій (розрахунків, звітів) та/або нарахування, утримання або сплати (перерахування) податків, зборів на території адміністративно-територіальної одиниці за своїм місцезнаходженням і на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, установа зобов’язана стати на облік за таким неосновним місцем обліку у відповідному контролюючому органі.

Якщо за неосновним місцем обліку установа нараховує зарплату працівникам, що працюють на об’єкті, який розташований на території іншої адміністративно-територіальної одиниці (неосновне місце обліку), про такий новостворений підрозділ установа має повідомити орган ДПС за своїм місцезнаходженням та за місцезнаходженням такого підрозділу.

ПДФО, що утриманий із зарплати працівників:

  • установи – сплачує до бюджету за місцезнаходженням офісу установи;
  • новоствореного підрозділу – сплачує до бюджету за місцезнаходженням новоствореного підрозділу.

Оскільки військовий збір зараховується до державного бюджету, установа сплачує за своїм місцезнаходженням військовий збір, утриманий із зарплати працівників офісу установи та новоствореного підрозділу.

Детальніше в ІПК від 21.05.2024 № 2836/ІПК/99-00-24-03-03.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
55716

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2666

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
74815

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
82140

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді