Звірка з бюджетами та ЦФ: проводимо правильно

Звірку розрахунків з бюджетами та цільовими фондами можливо здійснити за допомогою Електронного кабінету платника.

Чи знаєте ви, як завершити ревізію на свою користь? ►►► Пройдіть тест✔️

Звірка з бюджетами та ЦФ: проводимо правильно

Отримання відомостей про розрахунки з бюджетом користувачами Е-кабінету відбувається за наступним алгоритмом:

1. Створення та подання заяви в Електронному кабінеті:

Меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Е-кабінету дозволяє платнику в електронному вигляді створити та надіслати до ДПС Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС (далі — Запит) за формою «F/J1300203».

Поля форми Запиту заповнюються системою автоматично. Зберегти створений Запит можна натиснувши кнопку «Зберегти». Збережений документ можна підписати та відправити до органу ДПС, натиснувши кнопки «Підписати» та «Відправити». Відповідь на Запит надсилається платнику податків в Електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання.

2. Перегляд у режимі реального часу

Самостійно в режимі реального часу перевірити дані, за якими сформовано Витяг, або отримати відомості про розрахунки з бюджетами та цільовими фондами платники можуть також за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Е-кабінету шляхом доступу до облікових показників інтегрованих карток.

У цьому меню переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом можна за останні два роки у розрізі:

  • органу ДПС;
  • назви податку (платежу), платіж (код);
  • бюджетного рахунку.

    Вивантажити отриману (сформовану) інформацію можна у форматі XLS.

    За бажанням платника та його зверненням до органу ДПС відповідна інформація надається йому у вигляді довідки довільної форми у терміни, встановлені ст. 20 Закону «Про звернення громадян», а саме не пізніше 15 робочих днів з дня отримання такого звернення».

    За матеріалами ДПС

    Ви отримаєте ➡️Навчання у зручному онлайн-форматі ➡️ Відеолекції від провідних експертів ➡️Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого

    УВАГА!

    Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

    вебінар індексація зарплати

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Методика розподілу орендної плати в ОМС

    Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
    4203

    Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

    Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
    24050

    Прожитковий мінімум 2024

    Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
    6934

    ЄСВ 2025

    Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
    212

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді