Як виправити помилки у звіті з ЄСВ

Cтрахувальник може виправити помилки у грошових показниках у Звіті з ЄСВ у звітному місяці. Для цього він застосовує коди типу нарахувань, передбачені п. 9 розд. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 № 435.

Коди типу нарахувань «2» – «9» страхувальники зазначають, якщо треба донарахувати або зменшити суми ЄСВ застрахованій особі.

Якщо треба донарахувати або зменшити суму ЄСВ на суму заробітної плати (доходу), нарахованої в попередніх звітних періодах, застосовують коди типу нарахувань «2» та «3»:

  • «2» — сума зарплати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах, на яку страхувальник самостійно донарахував ЄСВ;
  • «3» — сума зарплати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах, на яку страхувальник самостійно зменшив зайво нараховану суму ЄСВ.

Якщо донараховують або зменшують суму внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за період до 1 січня 2011 року, на суму зарплати (доходу), нарахованої застрахованій особі в попередніх звітних періодах, застосовують коди типу нарахувань:

  • «6» — сума заробітної плати (доходу), нарахована в попередніх звітних періодах, на яку страхувальник самостійно донарахував суму внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за період до 1 січня 2011 року;
  • «7» — сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах, на яку страхувальник самостійно зменшив зайво нараховану суму внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за період до 1 січня 2011 року.

За інформацією ГУ ДФС у Житомирській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді