Підвищення зарплати освітян на 10% з 01.09.2018: позиція Мінфіну

МОН разом із Мінфіном розглянули питання, чи можна з 1 вересня 2018 року підвищити на 10% оплату праці педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти.

За розрахунками для такого підвищення потрібно додатково понад 1,1 млрд грн із місцевих та державного бюджету.

Тож Мінфін звернувся до обласних, Київської міської державних адміністрацій, міністерств та відомств щодо можливості виконати п. 2 постанови КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 № 22.

За інформацією місцевих органів виконавчої влади, у місцевих бюджетах немає фінансових ресурсів для підвищення зарплати педагогічних працівників, оскільки це додатково навантажить та розбалансує місцеві бюджети.

За інформацією міністерств та відомств, за рахунок коштів Державного бюджету України підвищити заробітну плату педагогічним та науково-педагогічним працівникам можливості теж немає.

Мінфін урахував цю інформацію та постановив, що рішення про підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) освітянам на 10% є передчасним.

За інформацією Профспілки працівників освіти і науки України

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3278

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
88463

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
343298

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7341

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
57482

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді