Як визначати предмет закупівлі після змін

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки внесло зміни до Порядку визначення предмета закупівлі.

предмет закупівлі

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

У Порядку Мінекономіки уточнило як визначати предмет закупівлі послуг:

  • для безоплатної вторинної правничої допомоги;
  • перекладу;
  • з медіації.

Предмет закупівлі послуг визначатимуть:

  • за обсягом, часом та місцем надання послуг окремо для кожного суб’єкта права на безоплатну вторинну правничу допомогу – у разі закупівлі послуг для безоплатної вторинної правничої допомоги, а також послуг з перекладу, які надаватимуть перекладачі, яких залучили центри з надання безоплатної правничої допомоги (ЦНБПД) для забезпечення надання безоплатної вторинної правничої допомоги;
  • обсягом, часом та місцем надання послуг окремо за кожним дорученням ЦНБПД для надання послуг з медіації – у разі закупівлі послуг з медіації, які надаватимуть медіатори, яких залучили ЦНБПД та які включені до Реєстру медіаторів.

Окрім цього із Порядку прибрали пункт, за яким визначали предмет закупівлі послуг з виконання науково-технічних робіт. Тож після набрання чинності змінами предмет закупівлі послуг з виконання науково-технічних робіт визначатимуть за Законом про закупівлі, тобто із застосуванням Єдиного закупівельного словника. Замовникам доцільно у локальному акті прописати порядок визначення цього предмету закупівлі

Наказ Мінекономіки від 14.05.2024 № 12570, яким внесені зміни, не набрав чинності.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39690

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2456

Бюджетні зобов'язання - порядок їх реєстрації

Замовники-бюджетники мусять зареєструвати бюджетні зобов’язання в органах Казначейства. Бо інакше не зможуть їх оплатити. Подекуди, перш ніж такі зобов’язання зареєструвати чи провести платежі, казначеї висувають свої вимоги.
1185

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді