Щодо відображення у Додатку 4ДФ доходів у негрошовій формі

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили як потрібно заповнювати Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку у разі виплати доходів у негрошовій формі.

доходи у негрошовій формі у додатку 4дф

Калькулятор індексації зарплати

Порядок заповнення розділу І Додатка 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого військового збору» наступний:

  • у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображають (за звітний період місяць) дохід, який нарахований фізичній особі відповідно до ознаки доходу за Довідником ознак доходів фізичних осіб. Його відображають повністю;
  • у графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображають суму фактично виплаченого доходу;
  • у графі 4а «Сума нарахованого податку» відображають суму ПДФО, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого за звітний період;
  • у графі 4 «Сума перерахованого податку» відображають фактичну суму перерахованого ПДФО до бюджету у звітному періоді;
  • у графі 5а «Сума нарахованого військового збору» відображають суму збору, нарахованого та утриманого з нарахованого доходу;
  • у графі 5 «Сума перерахованого військового збору» відображають фактичну суму перерахованого збору до бюджету.

Податковий агент у графах 3а, 3 «Сума виплаченого доходу» відображає суми наданих платнику податку доходів у негрошовій формі з урахуванням коефіцієнта (1,21951), передбаченого пунктом 164.5 ПК. Тобто фактично відображає розмір об’єкта оподаткування ПДФО.

При цьому, у графі 4а, 4 будуть відображені суми ПДФО, визначені з такого об’єкта оподаткування. Натомість у графі 5а, 5 суми військового збору будуть зазначені у розмірі, визначеному з об’єкта оподаткування без урахування коефіцієнта 1,21951.

Із ІПК від 04.06.2024 № 3069/ІПК/99-00-24-03-03

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85208

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді