Заощадження електроенергії в закладах освіти: роз’яснення

Міносвіти оприлюднило рекомендації для закладів освіти щодо заощадження електроенергії.

Заощадження електроенергії в закладах освіти: роз’яснення

Пошук по Класифікатору професій

МОН оприлюднило рекомендації для закладів освіти щодо заощадження електроенергії: йдеться про обмеження використання кондиціонерів і зовнішнього освітлення. Такі вимушені заходи закладено в розпорядженні Кабінету Міністрів України. Водночас у пріоритеті – безпека учасників освітнього процесу, зокрема з урахуванням особливостей його проведення. Тому МОН надає важливі уточнення та додаткові розʼяснення про запровадження заходів енергозбереження:

  1. Під час підготовки та проведення НМТ, ЄВІ, ЄФВВ, ЄДКІ, інших масових екзаменаційних/тестових випробувань у приміщеннях зі значними скупченнями людей (зокрема вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів.
  2. Безперебійне функціонування кондиціонерів і вентиляційного обладнання є обовʼязковим в укриттях закладів освіти, де перебувають діти, студенти, персонал і цивільні особи під час повітряних тривог.
  3. Заклади освіти повинні забезпечувати безпеку освітнього середовища та дотримання санітарних норм. Зокрема, у теплу пору року доцільно проводити заняття з прочиненими вікнами в режимі провітрювання.

Джерело: офіційний сайт МОН

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
40270

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33504

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
26074

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді