Комунальники зможуть використовувати техніку, завезену як гумдопомога

До першого читання готовий законопроєкт, який дозволяє громадам використовувати на комунальних підприємствах техніку, завезену як гуманітарну допомогу.

Громади зможуть використовувати техніку, завезену як гумдопомога

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

10 червня Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув законопроєкти, покликані врегулювати проблеми отримання та використання гуманітарної допомоги комунальними підприємствами громад.

Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу проєкт Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо переліку набувачів гуманітарної допомоги» № 11155-1 від 15.04.2024. При цьому Комітет рекомендував відхилити альтернативні законопроєкти №11155, №11155-2, а також №11165.

Проєктом Закону № 11155-1 передбачається внесення змін до закону України «Про гуманітарну допомогу» шляхом розширення переліку набувачів гуманітарної допомоги, додавши до вказаного переліку підприємства критичної інфраструктури у галузі централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

«Громади повинні отримати можливість використовувати транспорт і техніку, завезену, як допомогу від партнерів, на своїх комунальних підприємствах. Комітет соціальної політики підтримав норми законопроекту № 11165, який це дозволяє. Ці норми інтегровано до законопроекту № 11155-1 за рахунок висновку Комітету», - прокоментував автор законопроєкту № 11165 народний депутат Віталій Безгін.

Нагадаємо, податківці роз’яснили нюанси заповнення додатку ГД до Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

Джерело: офіційний сайт Децентралізація

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11093

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
157

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2075

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3886

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді