Комунальники зможуть використовувати техніку, завезену як гумдопомога

До першого читання готовий законопроєкт, який дозволяє громадам використовувати на комунальних підприємствах техніку, завезену як гуманітарну допомогу.

Громади зможуть використовувати техніку, завезену як гумдопомога

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

10 червня Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув законопроєкти, покликані врегулювати проблеми отримання та використання гуманітарної допомоги комунальними підприємствами громад.

Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу проєкт Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо переліку набувачів гуманітарної допомоги» № 11155-1 від 15.04.2024. При цьому Комітет рекомендував відхилити альтернативні законопроєкти №11155, №11155-2, а також №11165.

Проєктом Закону № 11155-1 передбачається внесення змін до закону України «Про гуманітарну допомогу» шляхом розширення переліку набувачів гуманітарної допомоги, додавши до вказаного переліку підприємства критичної інфраструктури у галузі централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

«Громади повинні отримати можливість використовувати транспорт і техніку, завезену, як допомогу від партнерів, на своїх комунальних підприємствах. Комітет соціальної політики підтримав норми законопроекту № 11165, який це дозволяє. Ці норми інтегровано до законопроекту № 11155-1 за рахунок висновку Комітету», - прокоментував автор законопроєкту № 11165 народний депутат Віталій Безгін.

Нагадаємо, податківці роз’яснили нюанси заповнення додатку ГД до Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

Джерело: офіційний сайт Децентралізація

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24051

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26450

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8618

Виплати премій до професійних свят і святкових днів робітникам ОМС

Наближаються свята, і є гарна ідея преміювати всіх працівників органу місцевого самоврядування (ОМС). Постає питання, а чи можна це зробити? Яка різниця у преміюванні робітників і посадовців ОМС, як назвати причину преміювання – відповідь у консультації.
29895

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді