Оновлення Резерв+ – які нові функції з'явилися у застосунку

Міноборони зробило оновлення Резерв+. У застосунку з'явилися нові функції: військово-обліковий документ через QR-код і дистанційне виправлення помилок.

Оновлення Резерв+: які нові функції з'явилися у застосунку

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

З 18 червня запрацює важливе оновлення Резерв+ – QR-код, відсканувавши який уповноважені органи можуть перевірити чинність електронного військово-облікового документа, що має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Порядок формування та використання електронного військово-облікового документа визначається постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 № 559.

«Щоб отримати електронний військово-обліковий документ достатньо авторизуватись у застосунку Резерв+ та оновити дані щодо себе. Якщо ви вже оновлювали дані раніше, завантажте повторно застосунок в App Store чи Google Play Market», – пояснила заступник Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Також в застосунку можна згенерувати PDF-версію електронного військово-облікового документа у кілька кліків. Крім того, після оновлення Резерв+ доступна функція «Виправити дані онлайн» для двох випадків:

  1. Я військовослужбовець, але досі на обліку – для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі «Оберіг».
  2. Дані не знайдено – для усіх військовозобов'язаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку Резерв+.

«Громадяни можуть заповнити заявку, яка надійде до реєстру Оберіг для виправлення даних. Інформацію актуалізують дистанційно – для цього не потрібно йти до ТЦК», – додала Катерина Черногоренко.

МОУ просить звернути увагу: застосунок поступово розгортається в App Store та Google Play Market – і впродовж декількох днів стане доступним для всіх.

Джерело: офіційний сайт МОУ

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді