Як громаді знайти місто-побратима за кордоном – алгоритм дій за новим законом

25 червня 2024 року Президент підписав Закон про міжнародне співробітництво місцевого самоврядування, який дозволить громадам і регіонам в спрощеному та більш широкому форматі працювати з фондами ЄС, залучати їхні кошти.

Як громаді знайти місто-побратима за кордоном - алгоритм дій за новим законом

Калькулятор штрафів

Алгоритм дій громади/району/регіону з міжнародного співробітництва, у зв’язку з ухваленням законопроєкту № 9450:

  1. Пошук міжнародного партнера (побратима).
  2. Підготовка проєкту угоди про міжнародний проєкт.
  3. Погодження проєкту угоди з ЦОВВ (процедура жорстко зарегламентована саме для державного органу та має 30 днів на розгляд).
  4. Схвалення угоди на засіданні місцевої ради.
  5. Підписання угоди між партнерами.
  6. Розробка та реалізація проєкту співробітництва (з можливістю залучити не тільки міжнародні кошти, а й кошти з державного бюджету).

Нагадаємо, в другому читанні та в цілому Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9450 24 квітня 2024 року.

Джерело: офіційний сайт Децентралізація

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8521

Виплати премій до професійних свят і святкових днів робітникам ОМС

Наближаються свята, і є гарна ідея преміювати всіх працівників органу місцевого самоврядування (ОМС). Постає питання, а чи можна це зробити? Яка різниця у преміюванні робітників і посадовців ОМС, як назвати причину преміювання – відповідь у консультації.
29287

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
13343

Особливості бухгалтерського обліку в ОМС

У чому особливості бухгалтерського обліку органів місцевого самоврядування, якою має бути організація бухгалтерського обліку ОМС та облік специфічних для ОМС операцій – у даній експертній статті.
6784

ІАС «LOGICA» методичні рекомендації

Впровадження інформаційно-аналітичної системи управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів дозволило оперативно взаємодіяти Мінфіну, ДПС, Казначейству, ОМС та учасникам бюджетного процесу на місцевому рівні. Як і будь яка інша ІАС має свої правила реєстрації, перереєстрації, взаємодії її учасників. Розглянемо що таке ІАС «LOGICA», які правила встановлені щодо реєстрації та взаємодії користувачів та які НПА при цьому потрібно враховувати, які ІАС «LOGICA» рекомендації використовувати.
5192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді