Закон про відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів готовий до розгляду у Раді

Комітет ВРУ з питань бюджету рекомендує Парламенту ухвалити в першому читанні законопроєкт № 11131 стосовно змін до Бюджетного кодексу, які відновлюють середньострокове планування місцевих бюджетів.

Рада розгляне законопроєкт щодо відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Про середньострокове планування державного та місцевих бюджетів йдеться в Меморандумі з МВФ (у текстовій частині, яка перераховує наміри України). Крім цього, законопроєкт № 11131 та підзаконні акти до нього стануть однією з умов для фінансування від Світового банку.

Що передбачає закон про відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів :

  • відновлюється середньострокове планування місцевих бюджетів (фактично складення прогнозу місцевих бюджетів на 3 роки). Виняток – тимчасово окуповані території, або території, на яких ведуться активні бойові дії;
  • розширюються напрямки використання залишків коштів ОМС, додаються: погашення кредиторської заборгованості, облаштування місць тимчасового перебування ВПО, співфінансування з місцевих бюджетів та придбання ОВДП строком більше 1 року;
  • місцеві ради зможуть надавати фінансову гарантію не тільки на запозичення для інвест-проєктів, але і на кредити-рефінансування раніше взятих позик (за погодженням з Мінфіном);
  • дозволяється ще на 6 років (до 2030) ОМСам не застосовувати норми Бюджетного кодексу щодо загального обсягу місцевого боргу (але все одно має бути погодження Мінфіну).

Джерело: сторінка у Facebook Комітету ВРУ з питань бюджету

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14006

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
34763

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13852

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
300448

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді