Основні профілактичні заходи під час роботи в умовах підвищеної температури повітря

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Держпраці нагадали, що робити коли температура сягає понад +30ºС у затінку, а робочий час припадає на найспекотніший період дня.

Як запобігти перегріванню працівників на роботі

Пошук по Класифікатору професій

Коли температура сягає понад +30ºС у затінку, а робочий час припадає на найспекотніший період дня, важливо організувати оптимальний режим праці та відпочинку. Це допоможе уникнути перегріву працівників, знизити ризик нещасних випадків і підтримати високу продуктивність праці.

Для створення комфортних і безпечних умов праці, Держпраці рекомендує:

1. Нормалізація мікрокліматичних умов:

Використовуйте природну вентиляцію, тримайте вікна відкритими, якщо це можливо та безпечно. Використовуйте вентилятори на низьких налаштуваннях для циркуляції повітря.

2. Захист від надмірного теплового випромінювання:

Обмежте перебування працівників під прямими сонячними променями, забезпечте тіньові зони на робочих місцях. Використовуйте сонцезахисні штори або жалюзі.

3. Профілактика зневоднення:

Забезпечте доступ до прохолодної питної води, нагадуйте працівникам про регулярне споживання рідини. Розгляньте можливість надання ізотонічних напоїв для підтримки електролітного балансу.

як запобігти тепловому удару

4. Підтримка імунітету:

Забезпечте можливість коротких перерв для відпочинку, організуйте робочий графік так, щоб працівники могли уникати найспекотніших годин дня. За можливості, перенесіть виконання важких фізичних робіт на ранкові або вечірні години.

5. Одяг та обладнання:

Рекомендуйте працівникам носити легкий, дихаючий одяг з натуральних тканин. Забезпечте засоби захисту від сонця, такі як головні убори та сонцезахисні креми.

Дотримання цих рекомендацій допоможе зберегти здоров’я працівників і забезпечити їхню безпеку на робочому місці.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11609

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
53006

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16858

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді