За якими спеціальностям збільшене держзамовлення у 2024 році

Уряд ухвалив рішення про збільшення державного замовлення у 2024 році на підготовку фахівців у галузях, які є найбільш затребуваними на ринку праці.

Уряд збільшив держзамовлення на підготовку фахівців ключових галузей

Пошук по Класифікатору професій

Це стосується також підготовки наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Розширення держзамовлення відбудеться у таких сферах, як:

  • охорона здоров’я;
  • воєнні науки;
  • національна безпека і безпека державного кордону;
  • публічне управління та адміністрування;
  • транспорт та будівництво;
  • легка промисловість та інші.

Зокрема, у 2024 році збільшується державне замовлення на підготовку фахівців:

  • за галузями: «Охорона здоров’я» на 1 112 осіб та «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» на 640 осіб;
  • за спеціальностями: «Медицина» на 523 особи, «Терапія та реабілітація» на 314 осіб, «Медична психологія» на 90 осіб, «Технології медичної діагностики та лікування» на 44 особи.

Нагадаємо, Міносвіти оновило Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році.

Джерело: офіційний сайт МОН

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93346

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35267

Наказ про проведення інвентаризації – зразок від експерта

Наказ про проведення інвентаризації – документ, що встановлює порядок проведення установою щорічної інвентаризації напередодні складання нею річної звітності. Скачайте наш зразок наказу про проведення інвентаризації у році.
135628

Первісна вартість основних засобів: зразок картки обліку та рахунки

Первісна вартість основних засобів: ➤ що таке первісна вартість ОЗ ➤ як її визначити ➤ з чого складається ➤ зміна первісної вартості основних засобів ➤ ГОТОВІ ЗРАЗКИ проведень для обліку незавершених капінвестицій картки аналітичного обліку капінвестицій.
59381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді