Заклади освіти мають встановити об’єкти сонячної/вітрової генерації

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОН надало нові рекомендації керівникам закладів освіти щодо виконання рішень Уряду, які стосуються вжиття невідкладних заходів із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи.

сонячні батареї у закладах освіти

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

МОН рекомендує:

  • використовувати кондиціонери повітря, нагрівальні прилади, зовнішнє освітлення будівель та прилеглої території у випадках, визначених розпорядженням КМУ від 07.06.2024 510-р, та для потреби забезпечення безперебійного функціонування критично важливих об’єктів закладів освіти.
  • встановити у максимально короткі строки в закладах освіти об’єкти сонячної (вітрової) генерації та устаткування зберігання енергії, забезпечивши безперебійну діяльність закладів освіти.

Із листа МОН від 05.07.2024 № 1/12028-24

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
40270

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33504

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
26074

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді