На скільки скоротилася кількість посад державної служби за штатним розписом

Упродовж другого кварталу 2024 року посилилася тенденція відтоку кадрів з української державної служби і скорочення кількості посад.

На скільки скоротилася кількість посад державної служби за штатним розписом

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

Про це свідчить аналіз кількісного складу державної служби (КСДС) за другий квартал 2024-го. 

За результатами моніторингу кількісного складу державних службовців за другий квартал 2024 року:

  • фактична кількість працюючих державних службовців складає 158 091 особу, серед них 119 048 жінок, і 39 043 чоловіків. Упродовж трьох місяців їх стало менше на 1 242 особи;
  • відчутно скоротилася кількість посад державної служби за штатним розписом. Їх наразі 198 638, що на 8222 посади менше, аніж у першому кварталі 2024-го;
  • радикально змінилася динаміка, пов’язана з кількістю вакантних посад на державній службі. Наразі їх 34 865, що на 5 904 менше, аніж було у першому кварталі 2024-го. 

В Україні наразі:

  • нараховується 4 078 державних службовців (з них 756 – жінки), які мобілізовані або проходять службу у військах територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формуваннях територіальних громад (на 102 менше, порівняно з першим кварталом 2024-го);
  • з початку повномасштабної агресії 138 державних службовців загинули, а 263 – зазнали поранення;
  • збільшилась кількість державних службовців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або в межах районів воєнних (бойових) дій, їх 4 807, що на 678 осіб більше у порівнянні з попереднім звітним періодом;
  • 1050 державних службовців наразі перебувають за кордоном. Упродовж трьох місяців їх стало менше на 130 осіб.

Дані наведено без урахування частини тимчасово окупованих територій, у тому числі Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, меж районів воєнних (бойових) дій або блокованих районів, а також без урахування посад державних службовців, інформація про перебування на яких становить державну таємницю.

Джерело: офіційний сайт НАДС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106786

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді