Опублікована постанова про надбавку для певних посад державної служби

Кабмін визначив умови оплати праці фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Опублікована постанова про надбавку для певних посад державної служби

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

2 серпня 2024 року КМУ ухвалив постанову № 868 від 02 серпня 2024 р., якою визначив умови оплати праці фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. У межах фонду оплати праці їм буде виплачуватися надбавка за особливий характер праці у розмірі до 50 відсотків посадового окладу.

На 2024 рік Уряд передбачив виділення 2,9 мільярда гривень з державного бюджету для оплати праці фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Ці гроші підуть на субвенції місцевим бюджетам для забезпечення роботи фахівців.

Зміни до законодавства

5 липня 2024 року Кабінет Міністрів України затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення інституту помічника ветерана. Згідно з цим Порядком, кошти спрямовуються на оплату праці фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

У зв’язку з новими вимогами виникла потреба у внесенні змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298, яка регулює оплату праці працівників в бюджетних установах. Фахівці із супроводу будуть включені в цю систему з тарифним розрядом 11-14.

Надбавки

Крім основної зарплати, фахівці отримуватимуть надбавки за особливий характер роботи у розмірі 50% посадового окладу. Розмір надбавки залежатиме від навантаження, якості наданих послуг та відсутності скарг і встановлюватиметься керівником установи.

Нові правила та фінансування допоможуть створити умови для ефективної роботи фахівців із супроводу ветеранів, що дозволить краще підтримувати ветеранів та ветеранок у їхньому поверненні до цивільного життя.

Джерело: офіційний сайт КМУ

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7058

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17324

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106696

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді