Новоприйнятий працівник – молодий спеціаліст, відомості про якого відсутні в Реєстрі застрахованих осіб

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ роз’яснили, як кадровику виконати вимогу щодо подання інформації про працевлаштування працівника на наступний день після його прийняття, якщо це молодий спеціаліст й інформація про нього відсутня в Реєстрі застрахованих осіб.

працевлаштування молодий спеціаліст

Пошук по Класифікатору професій

У разі працевлаштування нового працівника, роботодавець ще до початку роботи повинен подати до територіального органу ДПС за місцем обліку платника ЄСВ повідомлення про прийняття працівника на роботу або про укладення гіг-контракту. Це вимога постанови КМУ «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу / укладення гіг-контракту» від 17.06.2015 № 413.

На підставі цього повідомлення відомості про такого працівника будуть внесені до Реєстру застрахованих осіб за умови їх відсутності в реєстрі. Тобто жодних проблем не виникатиме при поданні відомостей про трудові відносини через вебпортал електронних послуг ПФУ. Відповідно будуть дотримані строки для подання цих відомостей, що визначені у постанові КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» від 05.06.2024 № 650.

За інформацією ПФУ в Миколаївській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19058

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді