Проєкт нових умов оплати праці

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Міноборони розробило проєкт Умов оплати праці працівників бюджетних військових частин, установ, закладів та організацій Міністерства оборони України, Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту.

умови оплати праці

Калькулятор індексації зарплати

Нові умови оплати праці планують застосовувати для працівників бюджетних військових частин, установ, закладів та організацій Міністерства оборони України, Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту (далі – військових частин, установ, закладів та організації).

Вони передбачатимуть:

  • загальні умови оплати праці працівників військових частин, установ, закладів та організацій;
  • розміри тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників військових частин, установ, закладів та організацій;
  • показники та порядок віднесення військових частин, установ, закладів, організацій та їх структурних підрозділів до груп за оплатою праці керівників.

Також визначать схеми тарифних розрядів:

  • посад (професій) керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців, робітників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності, посад (професій) працівників зв’язку, комунального господарства, автомобільного транспорту, їдалень, сторожової, воєнізованої охорони, посад працівників, пов’язаних з розмінуванням та інших окремих посад (професій) працівників військових частин, установ, закладів та організацій;
  • посад працівників закладів освіти;
  • посад працівників науково-дослідних установ, наукових підрозділів військових частин, установ, закладів та організацій;
  • посад працівників закладів фізичної культури і спорту;
  • посад працівників закладів культури та показники віднесення закладів культури до груп за оплатою праці керівників;
  • посад працівників установ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і особливості їх оплати праці;
  • членів екіпажів суден (катерів) забезпечення та підтримки Військово-Морських Сил Збройних Сил України;
  • посад працівників льотного складу авіації Збройних Сил України;
  • посад працівників закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України, порядок обчислення їх заробітної плати та показники віднесення закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України до груп за оплатою праці керівників.

Посадові оклади (тарифні ставки) розраховуватимуть з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду за ЄТС, визначеного в примітці 1 до додатка 1 до постанови КМУ від 30.08.2002 № 1298.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7054

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
56492

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
8587

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді