Що має зробити місцевий фінансовий орган у разі запозичення

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін відкоригував Порядок ведення Реєстру місцевих запозичень та місцевих гарантій (далі – Порядок).

місцеві запозичення

Відправляємо працівників у відрядження під час війни

Кількість додатків до Порядку Мінфін зменшив до двох та виклав їх у новій редакції. За новими формами потрібно подавати:

  • Інформацію про укладення правочину щодо здійснення місцевого запозичення / внесення змін;
  • Інформацію про укладення правочину щодо надання місцевих гарантій / внесення змін.

Відповідну інформацію з Реєстру місцевих запозичень та місцевих гарантій (далі – Реєстр) Мінфін щомісячно до 25 числа місяця, що настає за звітним, оприлюднюватиме за цими формами на своєму офіційному вебсайті.

Щоб місцеві запозичення та місцеві гарантії Мінфін зареєстрував, місцевий фінансовий орган у паперовій чи електронній формі має йому подати у десятиденний строк після підписання договору позики (кредитного договору):

  • супровідний лист;
  • копію кредитного та/або гарантійного договору;
  • копію рішення про здійснення запозичень чи надання гарантій;
  • інформацію, необхідну для внесення до Реєстру.

Про розірвання кредитного та/або гарантійного договору місцевий фінансовий орган повідомляє Мінфін у десятиденний строк після такого факту та додає копію листа-підтвердження від кредитора.

Місцевий фінансовий орган протягом 10 днів з дня отримання коштів за місцевими запозиченнями та кредитами (позиками), виконання яких забезпечено місцевими гарантіями, або виконання платежу з погашення / обслуговування місцевого запозичення або місцевої гарантії надсилає до Мінфіну дані про стан розрахунку за ними у паперовій чи електронній формі.

У разі повного виконання умов договору місцевий фінансовий орган повідомляє Мінфін у місячний строк після такого виконання та додає копію листа-підтвердження від кредитора.

Наказ Мінфіну від 24.07.2024 № 359, яким змінено Порядок, не набрав чинності.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4255

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26547

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
13574

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді