Безоплатні послуги військовим частинам: оподаткування ПДВ

Теми:
Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці надали індивідуальну податкову консультацію щодо безоплатного надання військовим частинам електронних комунікаційних послуг, послуг з ремонту обладнання зв’язку та послуг технічного обслуговування повітряних і космічних літальних апаратів.

пдв військові частини

Калькулятор штрафів

Якщо постачальник безоплатно (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) передає/надає військовим частинам товари та послуги, зазначені у пункті 321 підрозділу 2 розділу XX ПК, такі операції:

  • не є постачанням товарів/послуг (крім випадків, якщо такі операції з постачання товарів/послуг оподатковуються за нульовою ставкою ПДВ);
  • не є об’єктом оподаткування ПДВ.

Тож за такими операціями згідно з пунктом 198.5 ПК не виникає обов’язку щодо нарахування податкових зобов’язань з ПДВ виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до пункту 189.1 ПК.

З ІПК від 16.08.2024 № 4114/ІПК/99-00-21-03-02

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2366

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58596

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48616

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді