Зміни до іструкції щодо застосування КЕКВ вже чинні

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Учора, 05.09.2024, набрали чинності зміни до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету.

застосування кекв

Калькулятор індексації зарплати

Інструкцію Мінфін вирішив привести у відповідність до змін у законодавстві за окремими видатками бюджету. Зміни стосуються:

  • оплати послуг з надання безоплатної правничої допомоги та вторинної правничої допомоги;
  • уточнення положення щодо оплати комунальних послуг у частині управління побутовими відходами;
  • виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) чи інвалідності працівників дипломатичної служби за кордоном під час виконання/пов’язаної із виконанням ними посадових обов’язків;
  • відшкодування (компенсації) вартості майна, примусово відчуженого в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану;
  • уточнення термінології та приведення у відповідність, зокрема із Законами України «Про медіа», «Про кінематографію», «Про страхування»;
  • виплати винагороди викривачу;
  • формування державних резервів;
  • уточнення об’єктів авторського права;
  • видатків, пов’язаних із участю держави у виведенні з ринку неплатоспроможного або системно важливого банку;
  • виплат, пов’язаних із здійсненням правочину із внутрішніми / зовнішніми борговими зобов’язаннями.

Окремі зміни носять суто косметичний характер, інші, навпаки, розширюють та доповнюють перелік видатків, які проводитимуть за відповідним КЕКВ.

Наказ Мінфіну від 26.08.2024 № 414, яким внесені зміни, набрав чинності 05.09.2024.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
44772

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
937

Небюджетний рахунок — рятівне коло для оплати видатків у воєнний час

Кабмін Постановою № 765 вніс зміни до Порядку № 590 — дозволив підприємствам, які постачають бюджетним установам товари, виконують роботи і надають послуги, відкривати небюджетні рахунки на їх ім’я в Казначействі. Бухгалтерську спільноту непокоїть запитання: чи зможуть тепер бюджетні установи своєчасно розраховуватися з постачальниками за товари, виконані роботи і надані послуги, якщо підприємства відкриють у Казначействі небюджетні рахунки?
13640

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15101

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету)

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету) затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11.
7026

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді