Який порядок щорічного погодження основних фінпоказників для держпідприємств

Кабмін ухвалив рішення, що впорядковує процес щорічного погодження Мінфіном ключових фінансових показників для підприємств державного сектору.

Уряд затвердив порядок щорічного погодження основних фінпоказників для держпідприємств

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Рішення ухвалено з метою реалізації норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління» від 22.02.2024 № 3587-ІХ

Затверджений порядок визначає механізм подання на розгляд та погодження Міністерством фінансів фінансових показників для підприємств, що мають стратегічне значення або є природними монополіями. До таких належать підприємства, де держава володіє понад 50% акцій та які генерують чистий прибуток понад 50 мільйонів гривень.

Порядком визначається:

  1. Чіткий перелік фінансових показників, що підлягають погодженню.
  2. Модель оцінки цих показників та умови прийняття рішень.
  3. Механізм ухвалення рішень, що дозволяє погодити показники або відмовити в погодженні залежно від результатів оцінки інтегрального показника.

Ухвалене рішення спрямоване на підвищення ефективності роботи державних підприємств та запобігання виникнення фіскальних ризиків, пов’язаних із їх діяльністю.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35593

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3713

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53694

Примітки до фінансової звітності бюджетної установи – Форма 5-дс

Завершальним фінансовим звітом є примітки до фінансової звітності. Для бюджетних установ – це форма 5-дс. У консультації – форма 5-дс бланк та повна інструкція, як скласти примітки до річної фінансової звітності бюджетної установи, на що звернути увагу під час заповнення приміток до фінансової звітності.
62356

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді