Що потрібно оприлюднювати в ЕСЗ з 1 вересня

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки нагадало про зміни до Особливостей, які набирають чинності з 01.09.2024.

оприлюднення єдина система закупівель

Калькулятор індексації зарплати

Так, з 1 вересня 2024 року у разі укладення договору про закупівлю відповідно до пункту 13 Особливостей замовник оприлюднює в електронної системи закупівлі (далі – ЕСЗ):

  • звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ;
  • договір про закупівлю та додатки до нього;
  • обґрунтування підстави для здійснення замовником такої закупівлі;
  • зміни до істотних умов договору про закупівлю, у випадках їх внесення на підставі пункту 19 Особливостей.

У разі укладення договору про закупівлю відповідно до підпунктів 13, 15, 17, 18, 20, 21 пункту 13 Особливостей замовник не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору розміщує в ЕСЗ договір про закупівлю та додатки до нього, а також отриманий від Збройних Сил, інших військових формувань, правоохоронних органів, ДСНС, вищих військових навчальних закладів запит – у разі укладення договору про закупівлю відповідно до підпункту 21 пункту 13 Особливостей, що автоматично оприлюднюються в ЕСЗ через 90 днів з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану в Україні.

У разі внесення змін до договору про закупівлю, укладеного відповідно до підпунктів 17, 18, 20, 21 пункту 13 Особливостей, у випадках, передбачених пунктом 19 Особливостей, разом з повідомленням про внесення змін до договору про закупівлю замовник розміщує в ЕСЗ зміни до договору про закупівлю, що автоматично оприлюднюються в ЕСЗ через 90 днів з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану в Україні.

У разі внесення змін до істотних умов договору про закупівлю, укладеного відповідно до підпунктів 13, 15 пункту 13 Особливостей, протягом трьох робочих днів з дня їх внесення до договору про закупівлю замовник розміщує в ЕСЗ такі зміни до договору про закупівлю, що автоматично оприлюднюються в через 90 днів з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану в Україні.

Із листа Мінекономіки від 30.08.2024 № 3323-04/64919-06

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про виконання договору про закупівлю: коли оприлюднюється

Замовник мусить оприлюднити звіт про виконання договору про закупівлю в системі електронних закупівель ProZorro (прозоро). За законом — це його обов’язок. А чи потрібно оприлюднювати звіт у допорогових закупівлях? Коли саме його оприлюднювати? З’ясуймо — тут і зараз.
20223

Від неоприлюднення до відповідальності. 4 епізоди судової практики

Оприлюднення інформації та документів в публічних закупівлях — важливий обов’язок замовника, на який варто зважати, щоб не отримати штрафів. А відлуння порушень може відчути як замовник, його посадові і службові особи, так і учасник.
4361

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді