Нові форми податкової накладної та податкової декларації з ПДВ

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін затвердив зміни до нормативно-правових актів, пов’язаних з ПДВ.

нові форми податкової накладної

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Мінфін затвердив нові форми:

  • податкової накладної;
  • податкової декларації з податку на додану вартість;
  • уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок;
  • розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Окрім форм також затвердив зміни до:

  • Порядку заповнення податкової накладної;
  • Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.

Накази Мінфіну від 09.08.2024 № 400 та від 28.08.2024 № 418, якими внесені зміни, наберуть чинності з 01 числа місяця, що настає за місяцем їх офіційного опублікування.

Наразі накази ще не опубліковані в Офіційному віснику України.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2366

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58598

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48616

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді