Премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС роз’яснило, яким держслужбовцям встановлюють премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності у 2024 році.

премії за результатами щорічного оцінювання

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

У 2024 році заробітна плата держслужбовця держоргану, який провів класифікацію посад державної служби, складається:

  • з посадового окладу;
  • надбавки за ранг державного службовця;
  • надбавки за вислугу років;
  • місячної або квартальної премії;
  • компенсації за додаткове навантаження та за вакантною посадою;
  • грошової допомоги, що виплачується з наданням щорічної основної оплачуваної відпустки;
  • матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань;
  • інших доплат, передбачених законами України. Це визначає пункт 12 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-IX (далі – Закон № 3460).

Норми Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII щодо умов та порядку оплати праці державних службовців застосовуються в частині, що не суперечить Закону № 3460.

Відповідно держслужбовець має право на оплату праці залежно від займаної посади, результатів службової діяльності. Так, за результатами роботи та щорічного оцінювання службової діяльності держслужбовцям можуть встановлюватися премії, зокрема, премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності – за умови отримання ним відмінної оцінки.

Отже, держслужбовцям, які отримали відмінну оцінку, у 2024 році встановлюється премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності.

Із роз’яснення НАДС від 18.09.2024 № 182 р/з

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклад розрахунку середньої зарплати для нарахування премії

Розрахунок середньої зарплати потрібен при нарахування відпускних, оплати днів відрядження, лікарняних і декретних. Правила розрахунку середньої з Порядку 100 за останні роки змінювалися кілька разів. Якраз у частині премій. В консультації – як рахувати середню для різних виплат, коли є премії, що стосуються розрахункового періоду.
84279

Виплати премій до професійних свят і святкових днів робітникам ОМС

Наближаються свята, і є гарна ідея преміювати всіх працівників органу місцевого самоврядування (ОМС). Постає питання, а чи можна це зробити? Яка різниця у преміюванні робітників і посадовців ОМС, як назвати причину преміювання – відповідь у консультації.
30412

Зразок наказу про преміювання працівників

За успішне виконання роботи працівник може отримати від установи заохочення у вигляді премії. Підставою для її нарахування є наказ керівника. Для вас — зразок наказу про преміювання працівників.
242106

Преміювання працівників бюджетних установ 2024

Нарахування премій в бюджетних установах 2024: ➤ зразок положення про преміювання ➤ наказ про преміювання ➤ види премій ➤ критерії преміювання ➤ розмір премії ➤ позбавлення премії
244542

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді