Нова редакція Положення про атестацію педагогічних працівників

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОН погоджує доопрацьований проєкт нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників (далі – Положення).

атестація педагогічних працівників

Калькулятор індексації зарплати

Дія нової редакції Положення поширюється:

  • на всі заклади дошкільної, загальної середньої освіти, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти незалежно від типу та форми власності;
  • установи, в яких є посади педагогічних працівників.

Кваліфікаційні категорії, педагогічні звання, присвоєні до набрання чинності нової редакції Положення, є дійсними до чергової атестації педагогічних працівників.;

Педагогічним працівникам, яким за результатами попередньої атестації було присвоєно педагогічне звання та які мають відповідний освітньо-професійний ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), при проведенні чергової атестації за новим Положенням встановлюють відповідність (невідповідність) займаній посаді та підтверджують (не підтверджують) педагогічне звання. У разі підтвердження педагогічного звання педпрацівникові присвоюють кваліфікаційну категорію, яка дає право на присвоєння (підтвердження) такого педагогічного звання.

Право на зарахування сертифікації як чергової атестації мають педагогічні працівники, які до набрання чинності нового Положення успішно пройшли сертифікацію, мають чинні сертифікати про її проходження та які не скористалися таким правом до набрання чинності нового Положення.

Зазначені норми передбачає проєкт наказу МОН, яким буде затверджена нова редакція Положення.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
27956

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
97443

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
163952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді