Процедура адміністративного оскарження - коли закінчується?

Оскарження рішення податкового органу - це дії платника податків, які спрямовані на оскарження висновків перевіряючих, якщо платник податків з ними не згоден. У цих дій є визначена процедура зі своїм строком та умовами, за яких вона може вважатися закінченою.

 Процедура адміністративного оскарження - коли закінчується?

Процедура адміністративного оскарження закінчується:

  • днем, наступним за останнім днем строку, передбаченого для подання скарги на податкове повідомлення-рішення або будь-яке інше рішення відповідного контролюючого органу у разі, коли така скарга не була подана у зазначений строк;
  • днем отримання платником податків рішення відповідного контролюючого органу про повне задоволення скарги;
  • днем отримання платником податків рішення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику;
  • днем звернення платника податків до контролюючого органу із заявою про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань що оскаржувались.

День закінчення процедури адміністративного оскарження вважається днем узгодження грошового зобов’язання платника податків.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді